fredag 9 januari 2015

I mitt senaste inlägg skrev jag om planerna för utställningar, tävlingar och en eventuellt ny röntgenundersökning. Helt plötsligt känns allt det där så jävla oviktigt. Det blir det mest oviktigaste i världen när ens bästa fyrbenta vän blir sjuk.

Brutus hade under ett tag verkat som att han varit påfrestad när han lagt sig ner för att sova. Ett slags gnyende som kom med varje utandning, och så ville han inte äta. Vi hade väldigt många löptikar i vårt område så min första tanke var att det var orsaken till hans beteende. Men när man sedan märker att han inte är riktigt lika pigg längre så anade jag att något var fel. På julafton var vi hemma hos familjen där Brutus bästa vän bor, hans schäferkompis Noomi. Och när han till och med morrar åt henne när hon gör lekinviter, då visste jag att något verkligen var fel. Vi åkte in till veterinären där blodprover visade att allt såg bra ut, men han hade feber. Han fick antibiotika och smärtlindring. Efter några dagar utan någon förbättring fick han åka in igen, den här gången röntgades han. På röntgen upptäcktes vätska i lungsäckarna och i buken, men andra ord inte konstigt att han har mått dåligt. I och med att där var så mycket vätska kunde man inte så om det fanns någon tumör som orsakade vätskan. Brutus fick vätskedrivande och ännu starkare antibiotika utskrivet. Han började genast visa att han blev extremt mycket piggare, på bara några dagar var han sig själv igen. Några dagar senare åkte vi in igen för att röntga, vätskan hade då minskat och man såg inte några tumörer. En hjärtspecialist gjorde även en ultraljudsundersökning och han kunde inte se att där skulle vara något fel på Brutus hjärta. Brutus fick ännu ett vätskedrivande medel utskrivet och på måndag ska han in igen för att se hur läget ser ut. Så just nu befinner sig Brutus hos mina föräldrar i Småland som är hemma med honom hela dagarna så han kan komma ut och kissa när han behöver (det blir många gånger när han går på vätskedrivande) och jag, jag är hundlös här i Skåne... Trots att det är tomt och att jag saknar honom så var det det bästa alternativet för honom då jag inte kan ha med honom på jobbet.

Varför Brutus har fått vätska i lungor och buk vet man inte. Man trodde först att det berodde på tumör eller hjärtfel, men inget av detta syns till och därför får man anta att det är på grund av en infektion, dock var ju hans blodprov bra, så det enda som indikerar på infektion är att han hade feber. Nu hoppas jag bara att mitt lilla hjärtegryn blir återställd så att jag får många fler år ihop med honom. Det har varit en jobbig julledighet med mycket grubblandes och gråtande. Det är väldigt påfrestande när ens djur blir sjuka, ovissheten är fruktansvärd. Google är också fruktansvärt när man inte vet vad som är fel.

1 kommentar:

 1. Hej
  Oh nej så tråkigt att din fina kille är sjuk... Håller alla tummar och tår att han blir frisk igen!
  Jag känner verkligen med dig, då min stora hund åkte in på djuran i början av januari, han höll på att få magomvridning...som tack och lov inte utvecklades, men han låg inne några dagar.
  Min lille hund på 13,5 år har helt plötsligt "blivit gammal" och har fått svårt att gå...dags för veterinär på torsdag och jag fasar, med panik, för det värsta...
  Det är inte alltid roligt att vara hundägare...framförallt när de är det enda man har...

  Styrkekramar Johanna

  SvaraRadera