torsdag 23 augusti 2012

Vad händer här då?

På min sida så skriker jag efter ett heltidsjobb med svenne banan-tider (gärna ett där hunden får följa med). Jag har inget emot att jobba kvällar ibland men inte varje vardag. Går miste om så många hundkurser som jag gärna hade gått på en annan bruksklubb. Sen hade det ju varit fint med lite mer inkomst så jag kan ta det där efterlängtade körkortet!

På Brutus sida. I helgen avslutade vi vår valpkurs med en liten lydnadstävling. Brutus skötte sig fint och  vann hela kalaset och tog dessutom hem full pott! Vi såg det komma husse och jag för Brutus är helt underbar att träna med. Ser verkligen fram emot vår framtid. Har även anmält Brutus till sin första utställning. Den 2 september bär det av till Alvesta för boxerspecialen. Hoppas jag kan få ledigt från jobbet en dag nästa vecka så vi kan åka till Lund på lite utställningsträning. Är två år sen jag ställde sist och Brutus behöver nog lite ringträning inför sin debut. 

I samband med att Brutus blev könsmogen så började han protestera när vi lämnade honom ensam hemma. Innan klarade han 2 timmar galant, men när hormonerna slog till så var det hemskt att vara ensam om vi så bara sprang ner till affären. Saker som har fått sätta livet till för detta är två par växter, x-antal suddigummi, pennor, hörlurar, den gamla soffan  och diverse olika papper. Vi tog därför en lite paus med att lämna honom ensam hemma men har nu börjar igen. Idag fixade han 1,5 timme utan problem - skönt!

Spökåldern har också tagit fart. En kväll kom en man gåendes med sin cykel på andra sidan gatan, på cykeln hängde en kasse. Brutus tvärnitade, tittade på mannen och sedan på mig och jag tror han med blicken försökte säga "matte, på tre drar vi". Brutus skulle hem! Såna här farliga situationer tycker han inte att vi kan infinna oss i.  Mannen med cykeln stannade upp och sa att han älskar hundar. Jag förklarade läget, mannen stannade upp och lät Brutus själv få gå fram och hälsa. Lite avvaktande men sedan stod Brutus på två ben och pussade, snuttade öronsnibbarna och svanssnärtade mannen med cykeln. Tur att det finns snälla spöken! 

Vinnaren! Brutus fick grisöra och jag chokladmedalj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar